Politika privatnosti

Zaštita privatnosti

MonetiseAds brine o zaštiti vaše privatnosti skladno zakonskim regulativama. Lične podatke koje ostavite na sajtu kako bi stupili u kontakt sa mnom (email, broj telefona) koristim u najbolje namere i u svrhu kontaktiranja vas po potrebi zbog koje ste i ostavili podatke. Ni jedan od tih podataka se ne deli sa trećom stranom.

Tehnički deo – Google Analytics podaci

Na stranicama se koristi Google-ov alat za analizu saobraćaja na sajtu poznatiji kao Google Analytics 4. Sa njom radim sve analize radi poboljšanja korisničkog iskustva na mom sajtu. Podaci koje ona skuplja o vama su takozvani demografski podaci, što znači da dobijem informacije tipa sa kojim ste uređajem posetili sajt, operativni sistem vašeg računara ili telefona i slične podatke. Te podatke delim sa trećom stranom (Google-om) i zato je najbolje da pročitate njihove uslove korišćenja.

Tehnički deo – Facebook Pixel

Još jedan alat koji koristim za analizu i praćenje ponašanja korisnika na sajtu je vrlo dobro poznati FB Pixel. Naravno da ga moram imati, jer radim reklamiranje svog sajta i na društvenim mrežama. Sa njim takođe delim podatke istog tipa kao i sa Analitikom, zato pročitajte njihovu politiku privatnosti i uslove korišćenja. Zato MonetiseAds neće biti odgovoran za postupanje treće strane sa vašim podacima.

Kolačići kolačići

Najprostije objašnjenje kolačića i njihove upotrebe. Cookie (kolačić) je informacija koja dospeva na vaš kompjuter kada posetite određeni sajt. Ne čuvaju pregršt podataka već neke osnovne. Nakon što drugi put posetite isti sajt kolačić se aktivira i prikazuje informacije koje su vam prilagođene.

Upotreba kolačića

Njih takođe koristim za poboljšanje i unapređenje svoje usluge. Nakon velikih promena oko politika privatnosti sada ste u mogućnosti da promenite podešavanja kolačića i tako ih prilagodite sebi i svojim potrebama. Dakle nema više uzimanja podataka bez pitanja, ne ne.

Kolačići Google Analitike

Moj sajt koristi Google Analitiku kao što sam napomenuo gore. Ona takođe koristi podatke u obliku kolačića kako bi moglo da se analizira vaše ponašanje na sajtu. Informacije kao što je ponašanje na sajtu, vaša IP adresa se nalaze u kolačiču i prenose se u Sjedinjene Američke Države i Google će imati pristup istim, a sve u cilju poboljšavanja vašeg iskustva. Takođe Google je u mogućnosti da podeli te informacije sa trećom stranom, što bi trebao da uradi po zakonu ili eventualno ako neka od tih trećih strana sarađuje sa Google-om pa im oni obrađuju te podatke. Ono što je bitno Google neće povezivati vašu IP adresu sa drugim podacima koje poseduje. Vi uvek možete odbiti prikupljanje kolačića kada uđete na neki sajt ili u podešavanju direktno na pretraživaču.