Linkovanje naloga Google Ads-a i Google Analitike

Linkovanje ova dva naloga je od velike pomoći kada se bavite Google oglašavanjem. Prednosti ovog postupka su lakše i jednostavnije korišćenje svih podataka iz Analitike u Google Ads-u. Da bi optimalno radili oglašavanje trebaju nam podaci o publikama koje smo prethodno kreirali u Analitici. Takođe dobro nam dođe “pomoć” analitike kada treba da podesimo konverzije u Google Ads-u. Konverzije isto tako treba kreirati pre linkovanja ova dva naloga. Nakon toga ne moramo ubacivati dodatne kodove na sajt radi praćenja konverzija. Video kako da uvezeš publiku i konverzije u Google Ads je ovde.

Najbitnija stvar kod linkovanja naloga jeste nivo Admina koji posedujete na nalozima. Morate imati kako volim da kažem full Admina i na Ads-u i na Analitici, bez toga nećete uspeti da linkujete naloge. Da bih ti olakšao kompletan postupak snimio sam video. Kapiram da je lakše kad gledaš sve korake nego da ti ja ovde ubacim 50 slika u slajder i da se gubiš u celoj toj priči, a sve realno traje manje od minuta.

Šta je google analitika

Šta je Google Analitika?

Google Analitika je besplatni alat za praćenje i analizu poseta na web stranici. Omogućava tebi kao vlasniku/ci sajta da prikupljaš podatke o posetiocima, njihovom ponašanju